Get Balance Acupunctuur

Hulp bij Pijn en OngemakWelkom op de website van Get Balance Acupunctuur

Wij behandelen, het lichaam geneest 


Get Balance Acupunctuur is gespecialiseerd in het behandelen van pijn en ongemak en werkt met de wereld bekende Balance Method van Dr. Richard Teh-Fu Tan. Deze specialistische manier van acupunctuur kenmerkt zich door een snelle verandering van de pijn of het ongemak. Vaak zal de pijn na het zetten van de naalden nagenoeg direct verminderen. Voor een blijvend resultaat is vaak herhaling van de behandeling nodig. Dit hangt mede af van de duur van de aanwezigheid, de ernst van de klacht en de lichamelijke constitutie. Met de Balance Method van Dr. Tan wordt niet in het aangedane gebied geprikt maar op andere balancerende delen op het lichaam. Dit is prettig omdat het aangedane gebied vaak al gevoelig genoeg is.

Acupunctuur is een behandelwijze uit de TCG (Traditionele Chinese Geneeswijze). In de TCG gaan we ervan uit dat pijn of ongemak ontstaat door een disbalans in de stroming van Qi (energie/zuurstof) en Bloed. Pijnklachten of ongemak ontstaan  door een verstoring van die stroming. Een Chinees gezegde uit de TCG zegt:

   "Wanneer er vrije stroom is, is er geen pijn,  als er geen vrije stroom is, is er pijn"

Er zijn verschillende oorzaken voor een verstoring in de stroming van Qi en Bloed in ons lichaam. Deze kunnen ontstaan door bijvoorbeeld trauma,  blessure, of een operatie maar kunnen ook ontstaan door externe factoren zoals Wind, Hitte, Vocht, Koude en of Droogte. Ook emoties welke langdurig aanwezig zijn of heel intens zijn geweest kunnen zorgen voor een disbalans van de stroming van Qi en Bloed in ons lichaam waardoor klachten ontstaan.

Acupunctuur, de Tan Balance Method in het bijzonder, is een behandelwijze die disbalans in het het lichaam helpt te herstellen (balanceren). M.a.w. helpt acupunctuur een vrije stroom van Qi en bloed in ons lichaam te bevorderen of weer op gang te brengen. Vandaar dat men vanuit de TCG zegt dat een zorgverlener behandelt en het lichaam geneest.

Heeft u pijn of ongemaksklachten, voel u dan welkom om contact op te nemen.